Karhu nukkuu, karhu nukkuu, eipäs nukukaan!

Olemme eläneet karhun kanssa rauhassa jo vuosia. Vuoden 2018 syksyllä nallella hiukoi myöhäissyksyllä ja muutaman pesän sisältö maistui.

Karhu ei ollut saanut vatsansa täydeltä marjoja tänä syksynä ja totesi, että tankataanpas tosta vielä muutama pesällinen herkullista ja ravitsevaa luomuhunaja-siitepöly-sokeri-vaha-toukka-mehiläis-smoothieta. Ilmeisen asiallisesti käyttäytynyt karhu kaatoi varovasti pesän ja vei hunajakakun kerrallaan metsän kätköön nauttiakseen herkusta rauhassa.

Paljon on mielenkiintoisia uusia asioita tullut vastaan mehiläishoidon tiimoilta, mutta ei vielä tällaista.

Kuusi pesää tyhjeni neljällä tarhalla ennenkuin saimme karhuaidat ympärille ja loput pesät evakuoitua lähemmäs asutusta toivottavasti suojaan.

Pesien evakuoinnin kiireessä viritimme riistakameran iltasella yhdelle tarhalle, jolle oletimme nallen seuraavaksi tulevan. Aamulla evakuointi jatkui tuolta tarhalta. Huomasimme yhden pesän olevan kallellaan vaan ei vielä nurin. Riistakameran tarkistus näyttikin nallen työnsä ääressä. Nyt ovat pesät turvassa ja karhukin kohta asettuu talvilevolle. Hiukan useammin ehkä tulee vilkuiltua metsän siimekseen tämän kokemuksen jälkeen, kun tietää karhun vierailleen juuri äsken näillä samoilla jalansijoilla.

Luomuhunajan tuottajina me kyllä sopeudumme karhun elämään lähimaastoissa, jos ei se nalle aivan hurjaksi äidy.

Voit jakaa tämän artikkelin!