Tietoja tuotteesta

Toimitus maksutta pakettiautomaattiin 100€ tilauksille ja kotiin 160€ tilauksille! 

Juokseva pullohunaja 350g

Juoksevaksi lämmitetty hunaja, joka on pakattu puristepulloon, 350g
Hyvää Suomesta!

Kilohinta 21,43€

8,50 

Varasto loppu

Juoksevan luomuhunajan valmistus alkaa linkouksesta, jonka jälkeen hunaja siivilöidään 0,3 mm:n verkon läpi ja annetaan seistä päivän tai pari isossa astiassa. Hunajassa oleva mehiläisvaha nousee pintaan ja kuoritaan talteen.  Hunaja viedään viileään kiteytymisen alkamista odottamaan. Muutaman päivän tai muutaman viikon kuluessa kirkas hunaja on saanut hiukan mattaväriä. Silloin hunajan voi laittaa vaivauskoneeseen, jossa siihen sekoitetaan muutama prosentti hienokiteistä hunajaa kiteytymismalliksi. Kone liikuttelee hunajaa ajoittain muutaman päivän aikana ja hunaja alkaa kiteytyä.  Liike pitää kiteet erillään ja viileä lämpötila pitää kiteet pieninä.  Hunaja lasketaan varastoastioihin jatkamaan kiteytymistä viileässä.

Pakkaamista varten hunaja lämmitetään nopeasti 46 asteen lämpötilaan, jossa sen kiteet saavat sulaa kolmen tunnin ajan. Juokseva hunaja jäähdytetään ja pakataan sitten puristepulloihin, jotka suljetaan, etiketöidään ja laatikoidaan.

Suomalainen hunaja ei säily juoksevana pitkään. Siksi juokseva hunaja on mahdollisimman kevyesti lämpökäsiteltyä, jotta se sulaa juoksevaksi. Kevyt käsittely ei olennaisesti vaikuta hunajan hyviin ominaisuuksiin. Juoksevana hunaja säilyy parin kuukauden ajan.

Lue lisää Hunaja.netistä!

Luomuhunajan ovat mehiläiset keränneet Orimattilan, Myrskylän ja Pukkilan luomuviljelykeskittymän alueelta. Useimmat tarhamme ovat pienten kuoppaisten metsäteiden varsilla kaukana asfaltista ja asumisesta. Alueen pelloilla kasvaa apilaa ja härkäpapua, metsissä vadelmaa, horsmaa, puolukkaa ja mustikkaa, ja niityt ovat täynnä monipuolista mesikasvustoa. Elämme rauhassa karhun kanssa, joka saattaa marjojen puutteessa joskus verottaa tarhaustamme.