Tietoja tuotteesta

Pehmeä pullohunaja 350g

Pehmeäksi vaivattu hunaja, joka on pakattu puristepulloon, 350g
Hyvää Suomesta!

Kilohinta 21,43€

8,50 

Varasto loppu

Pehmeän luomuhunajan valmistus alkaa linkouksesta, jonka jälkeen hunaja siivilöidään 0,3 mm:n verkon läpi ja annetaan seistä päivän tai pari isossa astiassa. Hunajassa oleva mehiläisvaha nousee pintaan ja kuoritaan talteen.  Hunaja viedään viileään kiteytymisen alkamista odottamaan. Muutaman päivän tai muutaman viikon kuluessa kirkas hunaja on saanut hiukan mattaväriä. Silloin hunajan voi laittaa vaivauskoneeseen, jossa siihen
Pehmeän luomuhunajan valmistus alkaa linkouksesta, jonka jälkeen hunaja siivilöidään 0,3 mm:n verkon läpi ja annetaan seistä päivän tai pari isossa astiassa. Hunajassa oleva mehiläisvaha nousee pintaan ja kuoritaan talteen.  Hunaja viedään viileään kiteytymisen alkamista odottamaan. Muutaman päivän tai muutaman viikon kuluessa kirkas hunaja on saanut hiukan mattaväriä. Silloin hunajan voi laittaa vaivauskoneeseen, jossa siihen sekoitetaan muutama prosentti hienokiteistä hunajaa kiteytymismalliksi. Kone liikuttelee hunajaa ajoittain muutaman päivän aikana ja hunaja alkaa kiteytyä.  Liike pitää kiteet erillään ja viileä lämpötila pitää kiteet pieninä.  Hunaja lasketaan varastoastioihin jatkamaan kiteytymistä viileässä.

Pakkaamista varten hunaja-astiat otetaan lämpenemään n. 28 asteen tilaan. Pakkauskone annostelee hunajan purkkeihin, jotka suljetaan, etiketöidään ja laatikoidaan.

Lue lisää Hunaja.netistä!

Luomuhunajan ovat mehiläiset keränneet Orimattilan, Myrskylän ja Pukkilan luomuviljelykeskittymän alueelta. Useimmat tarhamme ovat pienten kuoppaisten metsäteiden varsilla kaukana asfaltista ja asumisesta. Alueen pelloilla kasvaa apilaa ja härkäpapua, metsissä vadelmaa, horsmaa, puolukkaa ja mustikkaa, ja niityt ovat täynnä monipuolista mesikasvustoa. Elämme rauhassa karhun kanssa, joka saattaa marjojen puutteessa joskus verottaa tarhaustamme.