Tietoja tuotteesta

Perga eli mehiläisleipä 50g

Perga eli mehiläisleipä on mehiläisten maitohappokäyttämää siitepölyä. Jugurttiin tai puuroon tai raakana muutama nokare päivässä!
Hyvää Suomesta!

Kilohinta 200,00€

10,00 

Vain 1 varastossa

Luomutuotettu perga eli mehiläisleipä on mehiläisten kesän mittaan keräämää siitepölyä. Se on tarkoitettu seuraavana keväänä syntyvien jälkeläisten ravinnoksi ja se on siis säilöttävä talven yli. Mehiläiset varastoivat siitepölyn kennoihin ja lisäävät entsyymejä ja hunajaa. Maitohappokäyminen tekee siitepölyn säilyväksi ja antaa sille happaman maun, johon sekoittuu makea hunaja.

Perga on superfoodia, jonka teho tunnetaan. Siitepölyallergisen on oltava varovainen käytön aloittaessaan. Pergaa käytetään myös siedätyshoitona.
Käytä jugurttiin tai puuroon tai raakana muutama nokare päivässä!

Lue lisää Hunaja.netistä!

Luomuhunajan ovat mehiläiset keränneet Orimattilan, Myrskylän ja Pukkilan luomuviljelykeskittymän alueelta. Useimmat tarhamme ovat pienten kuoppaisten metsäteiden varsilla kaukana asfaltista ja asumisesta. Alueen pelloilla kasvaa apilaa ja härkäpapua, metsissä vadelmaa, horsmaa, puolukkaa ja mustikkaa, ja niityt ovat täynnä monipuolista mesikasvustoa. Elämme rauhassa karhun kanssa, joka saattaa marjojen puutteessa joskus verottaa tarhaustamme.