Tietoja tuotteesta

Toimitus maksutta pakettiautomaattiin 100€ tilauksille ja kotiin 160€ tilauksille! 

Perinteinen hunaja 500g

Perinteinen lohkeava ”lingosta purkkiin” -hunaja, joka on pakattu metallikantiseen suoraseinäiseen lasipurkkiin, 500g. Vähemmän käsiteltyä hunajaa ei ole olemassa.

Hyvää Suomesta!

Kilohinta 17,00€

10,00 

Varasto loppu

Perinteisen luomuhunajan valmistus alkaa linkouksesta, jonka jälkeen hunaja siivilöidään 0,3 mm:n verkon läpi ja annetaan seistä päivän tai pari isossa astiassa. Hunajassa oleva mehiläisvaha nousee pintaan ja kuoritaan talteen.  Tässä vaiheessa hunaja pakataan lasipurkkeihin, jotka suljetaan, etiketöidään ja laatikoidaan.

Hunajapurkit viedään viileään jatkamaan kiteytymistä.  Kiteytyminen tapahtuu eri vuosina erilailla. Jonain vuonna perinteinen hunaja on keväällä hiukan karkeaa mutta pehmeää, toisena vuonna kovahkoa palasiksi murtuvaa herkkua. Hunajan pinnassa saattaa olla  ”härmää”, vaaleaa kidemuodostumaa, joka on merkki pienestä vesipitoisuudesta eli hyvästä laadusta.

Perinteinen hunaja on kaikkein vähiten käsiteltyä hunajaa, suoraan lingosta purkkiin!

Lue lisää Hunaja.netistä!

Mehiläiset keräävät luomuhunajan Orimattilan, Myrskylän ja Pukkilan luomuviljelykeskittymän alueelta. Useimmat tarhamme ovat pienten kuoppaisten metsäteiden varsilla kaukana asfaltista ja asumisesta. Alueen pelloilla kasvaa apilaa ja härkäpapua, metsissä vadelmaa, horsmaa, puolukkaa ja mustikkaa, ja niityt ovat täynnä monipuolista mesikasvustoa. Elämme rauhassa karhun kanssa, joka saattaa marjojen puutteessa joskus verottaa tarhaustamme.